Finalment trobat el punt on va impactar el cohet de la sonda Apollo 16

Després de 43 anys de misteri un investigador finalment ha identificat el cràter d’impacte en el que el coet de l’Apol·lo 16 va impactar en el MOO. La missió Apol·lo 16 va ser la cinquena missió de la NASA  que va portat éssers humans a la Lluna i els va tornar a la Terra en una sola peça. Un dels experiments de l’equip, va estavellar la seva Saturn V (fase 3 de reforç) sobre la superfície de la Lluna una vegada que els havia empès amb seguretat en òrbita lunar. La prova els va permetre dur a terme mesuraments sísmics per intentar inspeccionar l’interior de la Lluna. Per desgràcia, un error va fer que les dades de rastreig per al coet es perdessin, pel que hi ha hagut des de fa molt de temps dubtes sobre exactament on es va estavellar.Image Credit: NASA/GSFC/Arizona State University

Però recentment Jeff Plescia, un físic de la Universitat de Johns Hopkins, qui resulta ser un expert en el rastreig de maquinari perdut en superfícies extraterrestres, utilitza imatges d’alta resolució creades pel LROCsystem l’Orbitador de Reconeixement Lunar bord de la NASA per detectar el cràter d’impacte que falta. Plescia va dir a Leonard David over at Inside Outer Space “Finalment he trobat el cràter Apol·lo 16 SIVB. Sembla com els altres, però la seva posició va ser molt més mal definida ja que el seguiment es va perdre abans de l’impacte “.

Tot i que els astronautes van treballar per descobrir exactament el que estava passant per sota de la superfície de la Lluna, ara sabem més que mai gràcies a la Lunar Reconnaissance Orbiter. De fet, els investigadors de la NASA han estat capaços  d’identificar que l’atracció gravitacional del nostre planeta està creant esquerdes a la superfície lunar i podria estar provocant sismes lunars.

És bastant impressionant que fins i tot després de més de 40 anys després, encara podem detectar empremtes de l’activitat humana a la Lluna a través d’un satèl·lit que posem en l’espai.

 

Font de la noticia: Physics-Astronomy

This post is also available in: Spanish